Gilla oss på facebook!

Boende

Välkomna till FURUDALS BRUK – att bo en natt, helg eller vecka i den fantastiskt vackra 300-åriga bruksmiljön, med vackra gamla byggnader och omgivningar. Här finns museer, konstgalleri, golfbana, badplats och möjlighet att grilla invid älven i kvällssolen.

Det finns ett stort antal olika slags logi att välja på inom bruksområdet. Bruksbyn ligger 4 km norr om samhället Furudal, så för ”hockeyföräldrar” som har sitt barn på hockeyskolan går det på några få minuter att svänga ner till ishallen med bil. Lagom avstånd också för en powerwalk! För en hel vecka här väljer man gärna en lägenhet med eget kök. Det finns också hotellrum med eget minipentry för självhushåll eller vandrarhemsrum med gemensamt kök.

För stora sällskap som t.ex. bröllopsföljen finns omkring 100 bäddar. Då är somliga bäddar ibland flera inom samma t.ex. lägenhet eller flerbäddsrum i vandrarhem. Men det finns också gott om vanliga dubbelrum. Observera att somlig logi har öppet endast sommartid.

Man kontaktar själv ägaren/administratören av respektive logi-hus, så leta nedan vad du är ute efter och hitta där relevanta  kontaktuppgifter. Vi listar de olika boendealternativen nedan, enligt översiktsbilden i geografisk ordning medsols runt bruket med början vid soluppgången.. uppe t.v:
furudalsbruk_översikt+text_web

LÅNGBACKEN

Fyra lägenheter 1 r.o.k. i markplan + tre rum med privat dusch/wc på vindsvåningen. Ligger på samma sida älven som Herrgården och alldeles intill golfbanan. Underbar sjöutsikt och sagolik kvällssol och solnedgångar över älven.

Lägenheterna är ca 40 m2 stora och har 3-5 ordinarie bäddar med kuddar och täcken/filtar och enkla badrum. Köken är utrustade med porslin och div husgeråd, micro, spis, kyl osv. Rummen på vindsvåningen har 2-3 bäddar, snedtak, öppningsbara takfönster i titthöjd, egna badrum och rymlig golvyta. Ett gemensamt rum för tv-soffa, matbord och litet pentry finns. Utanför finns gemensamma utemöbler och enkla grillar.

Normalt egen städning, men vid vissa tillfällen kan städning beställas. Linne finns att hyra.
Bokning Långbacken: tel. 070-516 44 20 eller 070-492 22 84

Lb_collage+_web

 

 

STALLET
Sex rymliga fräscha rum med dubbelsäng, badrum och litet kitchenette på varje rum. Fyra av rummen vätter mot norr och älven och solnedgången sommartid, varje rum med utgång till en gemensam balkong. Två av rummen mot söder.
Bokning: Lennart Öhnell 070-559 45 00


HERRGÅRDEN
Uthyres i samband med stora gruppbokningar som konferens eller bröllop. Nio vackert renoverade gästrum i historiskt inspirerad stil. Fantastiskt vacker salong och övriga allmänna utrymmen. Frukost serveras i matsalen vid förbeställning.
Bokning: Lennart Öhnell 070-559 45 00

 

VETERANMUSEETS VANDRARHEM
Tretton bäddar i flerbäddsrum med egna lakan och delat wc/dusch samt kök. I samma hus som Golfkansliet och Norsk Veteranmuseum (om de norska motståndstrupperna under 2:a världskriget). Även liten stuga separat utanför. Precis intill golfbanan strax bortom Herrgården.
Bokning: Lennart Öhnell 070-559 45 00

 

LÄNGORNA:  Lindbom, Fernström, Hammarström
Tre moderna huslängor i brukets västra del, Lindbom med fyra små dubbelrum + ett stort gemensamt allrum med kök, Fernström och Hammarström med vardera sju små dubbelrum och en gemensam köksdel. Samtliga gästrum med privat dusch/wc.
Bokning: Lennart Öhnell 070-559 45 00

 

HARPAN – Eriksdotters Brukslogi
Två lägenheter 2 r.o.k. trevligt inredda och med utrustat kök samt badrum i varje. I arbetarlänga från brukets storhetstid, placerad nära älven i brukets västra del.
Bokning: tel. 070-514 74 80