Gilla oss på facebook!

Bröllop

Furudals bruk är en 300 år gammal välbevarad järnbruksby som breder ut sig på båda sidor Ore älv. Här finns fantastiska möjligheter att fira ert bröllop med alla släktingar och vänner samlade på ett och samma ställe, och varför inte i dagarna tre! Runt 100 personer får plats att bo kvar i olika slags boendehus, allt från herrgårdsrum till vandrarhem, från praktiska hotellrum med eget pentry till små lägenheter med självhushåll och många bäddar. Många kan ankomma på fredagen med ett mysigt samkväm på fredag kväll. Kommer man tidigt kan gästerna hinna bada eller paddla eller gå en runda på 18-håls golfbanan precis intill. Eller så hinner man det på lördag förmiddag.

brollop_x2

Därefter dags för vigseln som kan hållas i Ore kyrka en tio minuters bilfärd bort, mycket vackert belägen vid Oresjöns strand. Alternativt vigs man på själva brukets område, och det kan ske utomhus på den vackra Älvön i älvens damm, eller inomhus i Landsbygdsmuseets långa sal. Festen hålls sedan i Kättingsmedjans både pampiga och ombonade sal, på trätiljor och öppet högt upp i nock. Maten och arrangemanget står Wiggens Catering för. Borden dukas undan efter middagen och dansen kan starta!

Tredje dagen en gemensam brunch fram på förmiddagen och kanske publik paketöppning i samband med den? Alla checkar ut och träder färden åter hemåt efter att verkligen att fått fira tillsammans! Ett minne för livet.

Många av arrangemangen kan man stå för själv, ett kostnadseffektivt sätt att ordna bröllop. Boendet administreras inte centralt utan man måste ha kontakt med var och en av de olika logihusägarna och kan bokas för alla av brudparet eller att var och en av gästerna får information med inbjudan och bokar på egen hand. Mer information om de olika boendemöjligheterna kommer snart finnas under ”Boende”.

KONTAKT:
För information samt att först och främst boka festlokalen Kättingsmedjan, cateringtjänsten samt Herrgårdens rum kontakta
LENNART ÖHNELL  070 559 45 00 * lennart.ohnell@furudal.com

brollop2_x2